23 ℃

4 miljoen kijkers voor documentaire Luizenmoeder

Op zondagavond heeft een recordaantal kijkers gekeken naar een documentaire over het leven van luizen. Het EO-programma trok bijna 4 miljoen kijkers en overtrof daarmee andere programma’s, zoals een serie over kinderen op een basisschool en hun gekke ouders.

Foto: O Pash / Shutterstock.com

In de anderhalf uur durende special was te zien hoe een vrouwtjesluis wordt bevrucht door een mannetjesluis en vervolgens tientallen kleine eitjes (neten) afzet op het haar van de regisseur. Daarna brengen een aantal hypergevoelige camera’s nauwkeurig in beeld hoe de luizenmoeder en haar luizenkinderen zich voeden met bloed en huidschilfers en hoe ze vervolgens aan hun einde komen door een kam en speciale shampoo, tot verwarring van twitterend Nederland. ‘Waar zit ik naar te kijken’ en ‘Huh?’ waren veelgetwitterde teksten tijdens de uitzending.

EO-directeur Arjan Lock is ‘blij verrast’ met het grote aantal kijkers: “Toen we het programma aankochten hebben we wel even getwijfeld. Natuurseries zijn toch al geen kijkcijferkanonnen en voor de luizen in een dierentuin staat zelden een rij. Maar van dit succes jeuken mijn handen om nog een seizoen aan te kopen.”

 
Deel dit artikel: