22 ℃

4 mei: Traditionele verontwaardiging start om 20:05 uur

De jaarlijkse verontwaardiging over niet-autochtone Nederlanders die zich misdragen tijdens de dodenherdenking start dit jaar op 4 mei om 20.05 uur. Dat heeft de organisatie, de Stichting Ophef, bekendgemaakt.

dodenherdeking-4-mei-Dam-AmsterdamDe heer Willemse uit Tilburg zal op dat tijdstip verontwaardigd op Twitter melden dat ‘enkele lichtgetinte dames’ tijdens de twee minuten stilte giebelend de plechtigheid bij het herdenkingsmonument hebben gepasseerd. Het is de aftrap voor een stortvloed aan berichten op social media. Om 20.08 uur zal @Coby64 voor het eerst de vluchtelingen in de discussie betrekken met de scherpe analyse: “hun krijgen altijd alles GRATIS maar 3 minuten stil zijn kunnen ze niet!!!!11!!”.

Hooliganforever heeft inmiddels laten weten dat hij direct na de dodenherdenking naar huis zal fietsen om op Facebook te posten dat “dat hele volk maar moet optiefen als ze geen respect hebben voor onze tradities”. Hij wil daarmee zijn record van vorig jaar, toen hij deze tekst plaatste om 20.33 uur, met minimaal 8 minuten verbeteren.

Als alles volgens planning verloopt zal Mohammed om 20.36 uur op NU.nl melden dat hij zich schaamt voor “zijn volk”. Welk volk hij precies bedoelt blijft onduidelijk, maar het levert hem wel een hoop complimenten op.

De officiële verontwaardiging is om 23.59 uur afgelopen, maar zal op diverse websites en Facebookpagina’s in informele sfeer nog tot 9 mei doorlopen.

 
Deel dit artikel: