18 ℃

3FM vervangt Giel Beelen door cowboy

Radiozender 3FM gooit het roer om. De ochtendshow van Giel Beelen wordt vanaf 7 november gepresenteerd door Cowboy Teun. Vanaf die datum wordt 3FM een echte countryzender. Dat melden ingewijden.

3FM-Country3FM kampt al langere tijd met teruglopende luistercijfers. De nieuwe formule moet de zender weer succesvol maken. Mediawatcher Gerard Slimmer noemt het een verstandige beslissing om Giel Beelen na 12 jaar uit de ochtend te halen. “De populariteit van Beelen is al jaren op z’n retour. Luisteraars zijn wel een beetje klaar hem. Dan moet je een radicale beslissing durven nemen”, aldus Slimmer.

Volgens de mediawatcher is in Nederland grote behoefte aan een countryzender. “Countrymuziek is enorm in opkomst. Ga op een gemiddelde zaterdagavond maar eens naar een dorpshuis. Daar staan tientallen mensen te linedancen. Het is een slimme zet van 3FM om op die trend in te spelen. In Amerika werkt het ook, dus waarom hier niet?”

Het muziekaanbod op 3FM wordt helemaal omgegooid. Het radiostation zal zich volledig gaan toeleggen op nieuwe countrytalenten als George Strait, Miranda Lambert en Willy Nelson. Cowboy Teun zal in de ochtend vooral zijn eigen repertoire ten gehore brengen. De nieuwe slogan van 3FM wordt ‘Yihaa!’.

 
Deel dit artikel: