16 ℃

35.000 automobilisten demonstreren tegen klimaatverandering

Foto: Prill / Shutterstock.com

Veel Nederlanders zijn geschrokken van het onheilspellende rapport van het VN-klimaatpanel IPCC. Op verschillende plekken gingen bezorgde automobilisten maandagochtend de snelweg op om te demonstreren voor een beter klimaatbeleid. Daardoor ontstonden lange files.

In een vandaag gepubliceerd rapport luiden wetenschappers de noodklok over de opwarming van de aarde. Als er geen drastische maatregelen worden genomen, kan de temperatuur op aarde maar liefst 5 graden stijgen. Veel automobilisten pikken het niet langer.

Door het hele land gingen mensen met hun auto de snelweg op. Ze eisen dat de regering zich meer inzet tegen klimaatverandering. Onder meer op de A2 tussen Maastricht en Eindhoven en op de A9 tussen Beverwijk en het knooppunt Rottepolderplein stonden lange files.

Ook de 46-jarige Ruud Binnerbroek reed mee in de klimaatfile. “Het klimaat gaat mij erg aan het hart. Ik ben helemaal vanuit Drenthe hier naartoe gereden om hieraan mee te doen”, vertelt hij. “Speciaal voor deze demonstratie heb ik een Ford F-150 gehuurd, met een dikke V8-motor. Ja, dat is duur, maar het is belangrijk dat wij als automobilisten laten zien dat dit zo niet langer kan.”

 
Deel dit artikel: