20 ℃

313.227 vogels niet geteld bij Nationale Tuinvogeltelling

313.227 vogels niet geteld bij Nationale Tuinvogeltelling
Foto: Bildagentur Zoonar GmbH / Shutterstock.com

ZEIST - De jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling is uitgelopen op een mislukking. Veel vogels deden er alles aan om niet geteld te worden. Onder meer uit Sneek, Groesbeek en Vlissingen kwamen berichten over vogels die aan de telling zijn ontkomen. 

Dit weekend was de Nationale Tuinvogeltelling. De Vogelbescherming wil met het jaarlijkse evenement inventariseren hoeveel en welke vogels er in ons land zijn. Volgens vogelteller Paul Kumber werkten de vogels dit jaar slecht mee. “Ik doe al zeven jaar mee aan de Nationale Tuinvogeltelling, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt”, zegt hij. “Zondagmiddag zaten er drie koolmeesjes in de tuin, maar op het moment dat ik ze wilde tellen gingen ze er vandoor.”

Vogelkenner Arnold van Moerewijk is bekend met het probleem: “Vooral merels houden er niet van om geteld te worden. Je moet die hufters echt laten zien wie de baas is. Ik probeerde de vogels met stukjes brood te lokken, zodat ze makkelijker te tellen zijn. Maar uiteindelijk moest ik toch de buks pakken.”

De Nationale Tuinvogeltelling is inmiddels afgelopen. 313.227 vogels konden niet worden geteld.

 
Deel dit artikel: