2021 tot nu toe tamelijk gemiddeld jaar

2021 tot nu toe tamelijk gemiddeld jaar
Foto: Johnny Silvercloud / Vasilis Asvestas / Syda Productions / Gabriel Petrescu / Shutterstock.com

2021 lijkt tot nu toe een tamelijk gemiddeld jaar. Het jaar is nu een halve maand oud, maar tot nu toe kende 2021 weinig opvallende gebeurtenissen. Tijd voor een terugblik op 2021 tot nu toe.

6 januari: Woedende Trump-aanhangers bestormen het Capitool

Foto: Johnny Silvercloud / Shutterstock.com

Enkele honderden woedende aanhangers van de vertrekkende president Donald Trump bestormen het gebouw van de Amerikaanse Senaat, in een poging de uitkomst van de presidentsverkiezingen ongedaan te maken. Een tamelijk onopvallend incident, als je bedenkt dat dergelijke couppogingen in Oeganda en Zimbabwe heel normaal zijn.

7 januari: De Britse corona-mutatie duikt op in Nederland

Foto: Syda Productions / Shutterstock.com

Het jaar is net een week oud, als ons land kennismaakt met een nieuwe variant van het coronavirus. De van oorsprong Britse mutatie is veel besmettelijker dan het virus dat we al kenden. Vervelend, maar verder niet noemenswaardig. We waren vorig jaar al aan het virus gewend.

9 januari: Vliegtuig stort in de Javazee

Foto: Vasilis Asvestas / Shutterstock.com

Op 9 januari stort een Boeing 737 van Sriwijaya Air neer voor de kust van Jakarta. Alle 62 inzittenden komen daarbij om het leven en daarmee is het de eerste grote vliegtuigcrash van 2021. Gemiddeld storten jaarlijks  40 grote passagiersvliegtuigen neer, dus ook deze crash is bepaald niet uitzonderlijk.

15 januari: De val van het kabinet Rutte III

Foto: Gabriel Petrescu / Shutterstock.com

Een vernietigend rapport over de toeslagenaffaire is aanleiding voor het kabinet Rutte III om haar ontslag in te dienen, middenin de coronacrisis. De media besteden er volop aandacht aan, maar is dat werkelijk nodig? Het is niet de eerste keer dat een kabinet onder leiding van Mark Rutte de eindstreep niet haalt. In 2012 trad het kabinet Rutte I ook al af.

Tot nu toe kende 2021 dus weinig echt nieuws. Het jaar is nog lang niet voorbij, maar het lijkt er op dat 2021 de geschiedenisboeken in gaat als een oersaai jaar.

 
Deel dit artikel: