Ook peuters worden duurzaam

2-jarige Timo speelt voortaan alleen met groene stroom

2-jarige Timo speelt voortaan alleen met groene stroom
Foto: Iakov Filimonov / Shutterstock.com

Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen worden zich steeds meer bewust van de kwetsbaarheid van onze planeet. De 2-jarige Timo mag van zijn moeder alleen nog met groene stroom spelen.

“Timo is gefascineerd door elektriciteit”, vertelt moeder Diane. “We hebben kasten vol met speelgoed, maar dat interesseert hem helemaal niets. Hij is liever bezig met draadjes, een stekkerdoos en een paperclip. Het liefst zit hij de hele dag met zijn vingertjes in het stopcontact. Prima natuurlijk, maar dan wel graag op een duurzame manier.”

En daarom besloten Timo’s ouders om over te stappen op groene stroom, opgewekt uit wind- en zonne-energie. “Hij verbruikt natuurlijk maar een klein beetje, maar we willen hem op deze manier een stukje duurzaamheid meegeven”, zegt Diane. “Als ouders is het onze taak om hem te leren hoe je op een verantwoorde manier met stroom omgaat, óók als je ermee speelt.”

Terwijl Diane over hem vertelt, krijgt Timo weer een flinke optater uit het stopcontact. Hij krijst van plezier. “Prachtig om te zien hè?”, zegt Diane. “Voor zijn verjaardag wil hij dolgraag krachtstroom, maar wij vinden hem nog wat te jong voor 380 volt. We laten hem eerst nog wat spelen met 230 volt. Daarna voeren we de spanning langzaam op.”

 
Deel dit artikel: