11 ℃

12 dingen die je nog niet wist over onze nieuwe coronaminister Ernst Kuipers

Foto: YT CC

Hij wordt ook wel ‘de nieuwe Hugo de Jonge’ genoemd. De 62-jarige Ernst Kuipers wordt de nieuwe coronaminister. Op 10 januari treedt hij aan als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Maar wie is hij precies?

Ernst Kuipers werd geboren op 14 december 1959 en studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij weet alles van darmen. Wijs een willekeurige darm aan en Ernst Kuipers vertelt precies wat ‘ie doet.

Darmen zijn niet de enige passie van Ernst Kuipers. Hij is ook een fervent hardloper. In 2012 liep Ernst Kuipers in één dag over de Chinese Muur van Shanhaiguan naar Jiayuguan, een afstand van maar liefst 2.100 kilometer.

Ernst Kuipers groeide op in Creil, een piepklein dorpje in de provincie Flevoland. De Graaf Florislaan, in het centrum van Creil, is naar Ernst Kuipers vernoemd.

Als Ernst Kuipers in zijn auto rijdt, draait hij vaak het raampje open om een gesprek te beginnen met een willekeurige voorbijganger.

Ernst Kuipers vroeg een Franse bakker in 1982 om een langgerekt brood voor hem te bakken. Hij noemde het een ‘baguette’. Tot op de dag van vandaag wordt de ‘baguette’ in Frankrijk graag gegeten.

Ernst Kuipers is een neef van de bekende astronaut André Kuipers.

Ernst Kuipers is dol op muziek en componeert af en toe ook zelf. Dat doet hij niet onverdienstelijk. De bekende hit ‘Jij bent de zon’ van zanger Jop werd door Ernst Kuipers geschreven.

Ernst Kuipers is de zoon van een huisarts. Als puber kroop hij regelmatig achter het stuur om zijn vader naar patiënten te brengen.

Ernst Kuipers beklom in 1967 de Visonberg, de hoogste berg van Antarctica. Hij was toen slechts zes jaar oud en de jongste mens die ooit de berg beklom.

Ernst Kuipers is bevriend met talloze beroemdheden. Tom Cruise, Billy Joel en prinses Beatrix mag hij tot zijn persoonlijke vrienden rekenen.

Ernst Kuipers frituurt rode wijn. Eigenlijk kan dat helemaal niet, maar Ernst Kuipers flikt het!

Ernst Kuipers voorspelde in 1973 dat auto’s in de toekomst op elektriciteit zouden rijden. Dertig jaar later werd de eerste Tesla gebouwd.

 
Deel dit artikel: