17 ℃

1100 Chinese miljardairs feliciteren leiders van China met 100 jaar communisme

Foto: Mirko Kuzmanovic / Shutterstock.com

China viert deze week dat het land al 100 jaar lang een communistische staatsvorm heeft. Ook de pakweg 1100 miljardairs die het land kent zijn zeer tevreden met de klasseloze en socialistische samenleving die is gebaseerd op gemeenschappelijk eigendom.

Naar goed communistisch gebruik hebben alle naar schatting 1100 Chinese miljardairs hun trouw gezworen aan de Chinese staat. Volgens de miljardairs heeft de Communistische Partij veel betekend voor het Chinese volk. Zo kent het land meer fabrieksarbeiders en miljardairs dan ooit.

Volgens miljardair Liu Fuyou heeft de Communistische Partij in de afgelopen honderd jaar precies de juiste mix tussen idealisme en pragmatisme gevonden: “Het is een geweldig resultaat van onze verlichte leiders dat steeds meer Chinezen tot de hooggeprezen arbeidersklasse behoren. Het is een zegen voor ons land dat de gemiddelde Chinees maar liefst 9000 euro per jaar verdient. Als miljardairs voelen we ons gezegend met dit geweldige communistische systeem dat solidariteit en gelijkwaardigheid als hoogste prioriteit heeft.”

 
Deel dit artikel: