10-3 en nóg een record voor Oranjeleeuwinnen

Foto: YT CC

De Oranjeleeuwinnen hebben bij de Olympische Spelen geschiedenis geschreven door Zambia met maar liefst 10-3 te verslaan. Nog nooit eindigde een olympische voetbalwedstrijd met zo’n groot doelpuntenverschil. Maar na de wedstrijd werd nóg een record gebroken. 

Aanvalster Lieke Martens praatte na de wedstrijd 2 uur onafgebroken tegen een verslaggever van de NOS. Martens had voor haar reactie op de wedstrijd maar liefst 519.623 woorden nodig.

“Nee, maar weet je wat het is?”, begon Martens. “Dat meisje dat Zambia in het doel had staan hè, zij zat de hele tijd naar me te kijken. Later zag ik haar ook roddelen met haar teamgenootjes. Volgens mij hadden ze het over mij. En dan haar shirtje. Groen! Maar dan echt zo’n heel domme kleur groen. Kom op hee. Dat trek je toch niet aan? Dus ik zei tegen Vivianne: ‘Vivianne’, zei ik, ‘volgens mij wil zij gewoon aandacht of zo. Ja, of niet dan?’. Dat vond zij dus ook. Wat vind je trouwens van mijn haar? Ik heb het laten doen door een Japanse kapper. Hij heeft crèmespoeling gebruikt met Glissperfect. Ken je dat? Werkt echt perfect. Eerst had ik van die dooie puntjes. Ik was al bang dat er een stuk af zou moeten. Dat zou ik echt niet willen. Nu ziet het er gewoon veel beter uit. Die vrouw uit die Netflix-serie gebruikt het ook. Van die ene serie, weet je wel? Ik heb nog niet alle afleveringen gezien. Volgens mij is er ook nog een tweede seizoen. Dat zei Jill. Weet jij trouwens waar zij die schoenen vandaan heeft? Die vind ik echt supervet! Ik had ze al eens op insta gezien, maar ik kon ze nergens krijgen in mijn maat. Ik zou trouwens deze maand wat minder schoenen kopen, hahaha. Ja, ik heb echt een dingetje met schoenen hoor. Ik denk dat ik thuis wel veertig paar schoenen in de kast heb staan. Ja, dan denk ik: de een verzamelt jurkjes en ik verzamel schoenen. Ja toch? Was er nog thee?”

Komende zaterdag speelt Oranje tegen Brazilië.

 
Deel dit artikel: