15 ℃

06-Nummers raken op

Wie nog een mobiele telefoon wil, moet snel zijn. De beschikbare 06-nummers zijn bijna op. Er zijn inmiddels ruim 54 miljoen 06-nummers uitgegeven en daarmee is 91% van alle nummers bezet. “Mensen zullen een telefoonnummer moeten gaan delen”, zeggen telecombedrijven.

06-nummers-raken-opOver enkele maanden kunnen de beschikbare mobiele nummers al helemaal op zijn, waarschuwt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in De Telegraaf. Dan is er dus geen 06-nummer meer te krijgen.

Telecombedrijven hebben intussen wel een oplossing bedacht: Wie nu al een mobiel telefoonnummer heeft, moet dat in de toekomst gaan delen. “Zo kunnen we een 06-nummer twee keer uitgeven. Het kan dus zo zijn dat iemand anders hetzelfde nummer krijgt als jij”, zegt telecomwoordvoerder Ad Knuppers. “Wanneer het nummer gebeld wordt, rinkelen beide telefoons. Is het telefoontje niet voor jou, dan kun je eenvoudig doorverbinden.”

Wie een telefoonnummer heeft met het cijfer 3, moet dat vanaf dit najaar gaan delen. Daarmee lijkt het probleem voorlopig opgelost.

 
Deel dit artikel: