Grote zorgen om prins Bernhard nu huizenprijzen minder hard stijgen

Foto: RVD / Jeroen van der Meyde / Eddie J. Rodriquez / Shutterstock.com

De huizenprijzen zijn vorige maand nauwelijks gestegen. Als het kabinet nu niet ingrijpt, dreigt de vermogensopbouw van prins Bernhard in gevaar te komen. Die waarschuwing komt van econoom Frans van Deuteren.

In de afgelopen maand stegen de woningprijzen slechts een half procent in waarde vergeleken met de maand ervoor, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Prins Bernhard bezit bijna 600 panden en is voor zijn vermogensgroei grotendeels afhankelijk van de stijging van de huizenprijzen. Nu de exorbitante stijging van de huizenprijzen afvlakt, groeit het vermogen van de prins minder snel dan verwacht.

Volgens econoom Frans van Deuteren moet het kabinet nu in actie komen om de vermogensgroei van de prins veilig te stellen: “De prins is letterlijk met niets begonnen. Hij heeft zich jarenlang het snot voor de ogen gewerkt om uit de goot te ontsnappen. Bovendien biedt hij onderdak aan honderden expats. Daar mag het kabinet best wat meer waardering voor tonen, bijvoorbeeld in de vorm van een extra belastingvoordeeltje. Toen niemand het wilde, kocht prins Bernhard half Amsterdam. Nu het wat minder gaat, moeten we er als samenleving ook voor hém zijn.”