“Zieke man” op sigarettenpakjes blijkt fotomodel

De doodzieke man die is afgebeeld op sigarettenpakjes blijkt in werkelijkheid kerngezond. Het gaat om fotomodel John Baayers, die voor de foto slechts deed alsof hij op sterven lag.

sigaretten-sigarettenpakje-roken-peukSinds mei moeten de verpakkingen van sigaretten en shag voorzien zijn van afschrikwekkende foto’s. Op één van die foto’s is een doodzieke man in een ziekenhuisbed te zien. Aan de rand van het bed zitten zijn vrouw en dochter. Zo lijkt het althans, want de foto blijkt geheel in scene te zijn gezet.

De man in het ziekenhuisbed is in werkelijkheid fotomodel John Baayers. “Af en toe doe ik wat klusjes voor een modellenbureau. In 2015 vroegen ze me om te poseren voor deze foto. Ik werd lijkbleek geschminkt en moest doen alsof ik bijna dood was”, herinnert hij zich. “We hebben vreselijk gelachen tijdens die shoot.”

John steekt een sigaret op en gooit het pakje op tafel. “Geinig hè! Ik kom mezelf bij iedere peuk weer tegen”, grinnikt hij. “Volgende week doe ik weer een fotoshoot voor de overheid. Dan heb ik zogenaamd cholera, geloof ik.”