Yogatrut Meike (25): “Ik kan dit en jij niet”

“Even helemaal in je eigen ego keren, op zoek gaan naar je onuitstaanbare core, daar gaat het om”, zegt yogatrut Meike de Giert op Instagram. De 25-jarige yogahoer deelt dagelijks een onmogelijke houding met haar volgers.

Foto: Fizkes / Shutterstock.com

Meike de Giert vouwt zich in de letter D. “Dit is goed voor je chakra’s”, zegt de yogasnol, terwijl ze haar tenen op haar schouders legt. “De perfecte manier om te luisteren naar je diepste chynthana’s. Tenminste, voor mij. Want dit kan alleen als je zo’n goddelijk lichaam hebt als ik.”

Yoga werd circa drieduizend jaar geleden uitgevonden door jonge, fitte meisjes die houdingen konden aannemen die voor normale mensen onmogelijk zijn. In Nepal zijn rotstekeningen gevonden van aantrekkelijke, flexibele yogakutwijven die met hun perfecte lijf anderen lieten kotsen van jaloezie.

De Nederlandse Meike is één van de bekendste yogasletten ter wereld. Moeiteloos legt ze haar knieën achter haar oren. Vlug knipt ze een selfie. “Die is voor mijn fans”, zegt ze over haar duizenden volgers. “Voornamelijk uitgezakte huisvrouwen vlak na de overgang. Hier zijn ze wel even zoet mee.”