18 ℃

Wolf beschuldigd van barbaarse slachtmethode

België onderzoekt of de wolf die in het land verblijft zich schuldig heeft gemaakt aan dierenmishandeling. Uit onderzoek blijkt dat de wolf bij het doden van twee schapen niet de voorgeschreven procedure heeft gevolgd.

Foto: Waitandshoot / Shutterstock.com

In België gelden strenge regels voor de behandeling van dieren. Zo is het wettelijk verplicht dat dieren eerst worden verdoofd, alvorens ze voor hun vlees worden gedood. Een slachthuis in Tielt, dat zich niet aan de voorgeschreven regels hield, werd om die reden gesloten.

In de Belgische plaats Meerhout werden dit weekend twee schapen gevonden. Volgens controleurs zijn de dieren onverdoofd doodgebeten door een wolf. De Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts is geschokt: “In ons land is een dergelijke barbaarse slachtmethode ten strengste verboden. Het toezicht heeft kennelijk gefaald. Wij zullen tot op de bodem uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren.”

Weyts benadrukt dat hij niets tegen wolven heeft: “Wat mij betreft is de wolf van harte welkom op Belgisch grondgebied, mits hij zich houdt aan de hier geldende regels.”

 
Deel dit artikel: