20 ℃

Wintersporters krijgen voorrang bij coronavaccinatie

Foto: Boris-B / Yullishi / Shutterstock.com

Zoals het er nu naar uitziet zullen niet ouderen, andere de kwetsbare groepen of de zorgsector, maar juist de wintersporters voorrang krijgen in het vaccinatieprogramma. De wintersportbranche is hard bezig om hun klanten het privilege te geven om vooraan te staan bij de inentingen tegen corona. Uit voorzorg reserveert de Europese koepelorganisatie European Federation for Wintersport (EFW) alvast de eerste 15 miljoen vaccinaties bij de farmaceutische industrie.

De wintersportsector verwacht zware tijden. Uit navraag in de sector blijkt dat diverse reisbureaus gratis vaccinaties weggeven bij het boeken van een wintersportvakantie. Op die manier hoopt de branche voldoende boekingen aan te trekken voor het komende seizoen.

Diverse partijen vragen zich af of binnen het vaccinatieprogramma wel de juiste prioriteiten worden gesteld. Fleur Mooiwater (27), manager marketing & communicatie van het EFW in Nederland legt uit: “Natuurlijk is het terecht dat wintersporters voorrang krijgen. Uiteindelijk gaat het allemaal om het geluk van mensen. Ga nu eens zelf na: je praat toch op maandagochtend met collega’s bij de koffiemachine liever over die mooie snelle afdaling in het afgelopen wintersportweekend. Of heb je het liever over dat saaie verplichte bezoekje aan je aftakelende oude moeder of opa in het verzorgingstehuis? Nou dan. En dan heb ik het nog niet eens over het verschil in likes op Instagram of Facebook.”

 
Deel dit artikel: