Pijnlijke ontdekking: “Wilders had banden met de VVD”

Pijnlijke ontdekking: “Wilders had banden met de VVD”
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

DEN HAAG - Nog geen dag na de overweldigende verkiezingswinst van Geert Wilders komen schokkende onthullingen naar buiten over het verleden van de PVV-leider. Wilders zou vergaande contacten met de VVD hebben gehad en zelfs enige tijd lid zijn geweest van die partij. Dat beweert althans journalist Tim Arlond, die de handel en wandel van Wilders onderzocht.

Wilders staat bekend als de overwegend rechtsgeoriĆ«nteerde politicus die in 2006 de Partij voor de Vrijheid (PVV) startte. Maar wat daaraan vooraf ging, was tot nu toe minder bekend. Volgens Arlond was het hoog tijd voor een grondig onderzoek naar het verleden van Wilders. “En daarbij is heel wat boven water gekomen”, aldus de journalist.

Wilders zou eind jaren ’80 in contact zijn gekomen met leden van de VVD, zo ontdekte Arlond: “Er hebben lange gesprekken plaatsgevonden, waarin Wilders werd overgehaald om zich bij de VVD aan te sluiten. En dat heeft hij gedaan. In de archieven van de VVD is de lidmaatschapskaartskaart van Wilders gevonden.”

De aanhang van de PVV reageert sceptisch op het vermeende VVD-verleden van Geert Wilders. “Er wordt heel veel over Wilders gezegd en geschreven. Je moet het allemaal met een korreltje zout nemen”, zegt PVV-stemmer Erik de Roes. “Het is niet voor het eerst dat Wilders in verband wordt gebracht met de VVD. Het is allemaal smaad en laster. Straks gaan ze nog beweren dat hij getrouwd is met een buitenlander.”

 
Deel dit artikel: