Wietknippers worden ongeduldig: “Wanneer mogen wij weer aan de slag?”

Foto: Anton Watman / Shutterstock.com

Veel sectoren in onze samenleving hebben te maken met veranderende regels. De 1,5-meter-maatschappij geeft nieuwe voorschriften en richtlijnen. De ene sector na de andere krijgt, na een deugdelijk plan van aanpak, toestemming de werkzaamheden te hervatten. Maar de wietindustrie wacht nog altijd op duidelijkheid.

Op vele honderden plaatsen in het land wordt in loodsen, op verlaten industrieterreinen, maar ook op zolders van sociale huurwoningen naarstig gekweekt om aan de vraag te voldoen. Economisch is deze sector omvangrijk, maar ook deze bedrijfstak heeft te maken met de coronamaatregelen.

“Ik zou wel willen weten wanneer ik weer aan de slag kan”, zucht wietknipper Henk P. (achternaam bij de redactie onbekend). “Als wij gewoon anderhalve meter afstand houden, wij als knippers onderling, dan kan er toch weinig misgaan?”

Henk hoopt dat de minister Schouten van Landbouw snel duidelijkheid geeft. “Door de toenemende concurrente uit met name Colombia heeft onze branche het toch al niet makkelijk. We zullen snel weer aan het werk moeten om onze positie in de internationale handel te behouden. Anders zou dit weleens het einde kunnen betekenen van dit prachtige, typisch Hollandse natuurproduct.”