Wesley (33) kan dankzij handprothese weer vuurwerk afsteken

Foto: Frame Stock Footage / Shutterstock.com

De 33-jarige Wesley Meulmaker haalde twee jaar geleden alle kranten. Vanaf zijn elleboog was alles weg. Wesley werd met gillende sirenes naar het ziekenhuis gebracht. Daarna volgde een periode van intensieve revalidatie. 

In het Universitair Medisch Centrum Meppel kreeg Wesley een handprothese: “Een heel nieuw ding”, vertelt hij. “Het zit met draadjes vast aan mijn pezen. Kijk, ik kan alle vingers bewegen. Ik moest erg aan deze prothese wennen. Dat was een race tegen de klok, maar het is gelukt. Daar ben ik trots op.”

Over de jaarwisseling van 2019 wil hij niet veel zeggen: “Ik had al vier van die dingen afgestoken toen het fout ging. Ik weet niet precies wat er gebeurde, maar dat maakt ook eigenlijk niet uit. Alles werkt nu weer. Ik kan weer een aansteker vasthouden. Daar gaat het om.”

Wesley glundert van voorpret: “We zijn vanmorgen al naar België gereden. Daar verkopen ze het mooiste illegale spul. Fosforstrijkers, Cobra’s, dat soort dingen. Supervet. Dat heb je in Nederland niet. Ik ben blij dat ik mijn hobby letterlijk weer kan oppakken.”

“Of ik ervan geleerd heb? Ja, natuurlijk! Ik ben wijzer geworden. Volwassener ook.”