Wereldrecord: Murat’s kebabrol draaide miljoen rondjes

Het is feest bij kebabzaak Murat’s Place in Lelystad. Een kebabrol heeft maarliefst 1.000.000 rondjes gedraaid. Dat is een wereldrecord. Het aantal rondes loopt nog op, want de kebabrol hangt er nog steeds.

kebabEigenaar Murat Amrani is door het dolle heen. “Deze kebabrol hebben we opgehangen in oktober 2013. Toen was het nog niet mijn bedoeling om een record te breken hoor. De omzet was zó laag, dat de rol maandenlang bleef hangen. Zonder mijn trouw wegblijvende klanten was dit record nooit gelukt.”

In de herfst van vorig jaar hing de kebabrol precies een jaar. “Toen heb ik uitgezocht hoeveel rondjes nodig waren voor een wereldrecord”, vertelt Murat. “Het oude record stond op naam van een kebabverkoper in Jordanië. Zijn rol had ruim 900.000 rondjes gedraaid, maar dat kwam omdat niemand er meer naar omkeek. De eigenaar was overleden. Met een miljoen rondjes staat het record nu op mijn naam.”

Hoeveel rondjes er nog volgen? Murat heeft geen idee. “Stiekem hoop ik dat er nu niet ineens klanten komen. Als niemand de kebab koopt, heeft de rol in mei 2017 twee miljoen rondjes gedraaid.”