Veel ouderen vergaten Wereld Alzheimer Dag

De organisatie van Wereld Alzheimer Dag is teleurgesteld. De jaarlijkse dag waarop aandacht wordt gevraagd voor de gevreesde ziekte van Alzheimer is opnieuw door duizenden patiënten vergeten.

mevrouwkramerWereld Alzheimer Dag viel dit jaar op 21 september. Voor de jaarlijkse Alzheimer-bijeenkomst in buurthuis De Kling meldden zich slechts drie ouderen. “En dat waren juist mensen die de ziekte nog niet eens hebben”, briest organisator Wouke Korstjes. “De Alzheimer-patiënten zelf lieten het massaal afweten. Achteraf hebben we contact gezocht met deze mensen, maar ze deden alsof ze van niets wisten. Op deze manier hoeft het voor mij niet meer.”

Ook mevrouw Kramer vergat Wereld Alzheimer Dag. “Ik kwam er godverdomme pas ’s avonds achter, nadat mijn tyfusdochter zich opnieuw had voorgesteld”, vloekt ze. “Die hele godvergeten klotedag is me godnondeju totaal ontschoten. Shit.” Mevrouw Kramer hoopt dit jaar wel aanwezig te zijn bij de bijeenkomst van de Belangenvereniging Gilles de la Tourette.