Wat doet Max Verstappen eigenlijk doordeweeks?

Foto: Wavebreakmedia / Cristiano Barni / Shutterstock.com

We kennen hem allemaal als de jonge, talentvolle Formule 1-coureur. Afgelopen weekend bereikte hij nog de derde plek bij de Grand Prix van Portugal. Toch weten maar weinig mensen wat Max Verstappen doordeweeks doet.

Het zijn drukke tijden voor Max Verstappen. In het weekend reist hij de hele wereld over om te racen in de Formule 1. “Het is een uit de hand gelopen hobby”, lacht hij. “Ik zou er best van kunnen leven, maar ik moet ook aan mijn carrière denken.”

En dus meldt Max zich elke maandag weer netjes bij de supermarkt, waar hij onlangs nog werd gepromoveerd tot de versafdeling. “Ik werk hier al vanaf mijn zestiende. Echt een fantastisch bedrijf”, vertelt hij. “Het contact met de klanten vind ik het leukst. Sommige klanten herkennen me, maar de meeste klanten weten niet dat ik in het weekend Formule 1-coureur ben.”

En als hij moet kiezen? “Ja, dan kies ik toch voor de Formule 1”, zegt hij na lang twijfelen. “Maar doordeweeks moet je natuurlijk ook iets te doen hebben. Veel mensen denken dat Formule 1-coureurs doordeweeks op de bank hangen, maar dat is een misverstand. Zo’n jongen als Hamilton bijvoorbeeld, die zit ook gewoon vier dagen per week op de vrachtwagen.”