“Ik bepaal zelf wel of ik pers”

De bevalling van een 34-jarige vrouw uit Tubbergen duurt inmiddels al langer dan een week. De aanstaande moeder weigert te persen. Het conflict met de verloskundige loopt steeds hoger op.

Foto: James Ogden / Shutterstock.com

Wendy Draayer werd vorige week donderdag met weeën overgebracht naar het ziekenhuis. Bij 10 centimeter ontsluiting kreeg ze het advies om te gaan persen. Mevrouw Draayer is echter niet tevreden over manier waarop dat gebeurde. “‘Persen! Persen’, werd tegen me geroepen.  Dat dwingende toontje bevalt me niet. Ik bepaal zelf wel of ik pers. Ik laat me door niemand commanderen”, aldus de hoogzwangere vrouw in het regionale dagblad.

Verloskundige Peter Kuppersdijk heeft begrip voor de situatie. “Mocht het zo zijn dat mevrouw Draayer zich onder druk gezet voelt om te gaan persen, dan betreur ik dat. We zijn echter wel op het punt beland waar enige medewerking vanuit de bekkenbodem wenselijk is.”

Mevrouw Draayer staat open voor een gesprek met de verloskundige. “Maar laat hem eerst eens met excuses komen. Op deze manier hoeft het voor mij niet.”