Vrouw vindt puzzelstukje na 51 jaar

Fien Heylemans kan eindelijk verder met haar legpuzzel. Door een ontbrekend stukje zat de ingewikkelde puzzel jarenlang muurvast. Na maar liefst 51 jaar vond Fien alsnog het stukje waar ze al die tijd naar zocht.

puzzle-legpuzzel-puzzel-puzzelenFien Heylemans (83) kreeg de puzzel in 1965 van haar toenmalige schoonzuster. Wanneer de driehonderd puzzelstukjes op de juiste plek worden gelegd, ontstaat een prachtige afbeelding van de Bollenstreek, zo beloofde de fabrikant.

Aanvankelijk verliep de constructie van de puzzel voorspoedig, maar in november 1965 kwam het project onverwacht tot stilstand. “Het lukte maar niet om het puzzelstukje te vinden dat de tulp aan de linkerkant zou completeren”, herinnert ze zich. “Zonder dat stukje kon ik niet verder. Dat is het punt met puzzelen: alle stukjes moeten op hun plek, anders is het niet af.”

Afgelopen woensdag, ruim 51 jaar nadat ze aan de puzzel begon, vond Fien alsnog het ontbrekende stukje. “Het lag op de hoek van de tafel, onder een ander stukje. Nu kan ik eindelijk verder”, zegt de bejaarde dame opgelucht.

Fien geeft toe dat de legpuzzel eigenlijk al lang af had moeten zijn. “Eind 1977 kreeg mijn man kanker. Daardoor heb ik een tijdje niet kunnen zoeken. Ja, dat neem ik hem best kwalijk.”

Fien hoopt de puzzel nog dit jaar te kunnen voltooien.