Bizarre eetbui

Vrouw (38) eet zes chocolade paaseitjes achter elkaar

Foto: Jarretera / Shutterstock.com

Een 38-jarige vrouw uit Winschoten heeft woensdagavond maar liefst zes chocolade paaseitjes achter elkaar opgegeten. De vrouw werd misselijk, maar volgens artsen zal ze waarschijnlijk geen blijvende schade overhouden aan haar bizarre eetbui.

De vrouw had de zak paaseitjes gekocht in de supermarkt en kon zich naar eigen zeggen ‘niet beheersen’. Na één eitje voelde ze een sterke drang naar meer. In amper een uur verorberde de vrouw zes eitjes, bijna de halve zak.

In het ziekenhuis werd misselijkheid vastgesteld, maar aan het einde van de avond kon de vrouw toch op eigen kracht het ziekenhuis verlaten.

Volgens voedingsdeskundige Elsbeth de Lange heeft de vrouw geluk gehad: “Elk jaar opnieuw zien we mensen die na de aanschaf van een zak paaseitjes de controle verliezen. Ik weet niet wat deze mevrouw in godsnaam bezield heeft, maar uiteraard is het niet de bedoeling dat chocolade paaseitjes enkele dagen voor Pasen al gegeten worden. Daarnaast zijn zes eitjes maar liefst zes keer de aanbevolen portie. Ze zijn niet voor niets per stuk verpakt. In één zak zitten soms wel 20 paaseitjes. Als het goed is, doe je daar tien jaar mee.”