WOZ-waarde tot ruim 19 procent hoger

Goed nieuws: volgens de gemeente is uw huis een stuk meer waard

Foto: Nick nick / Shutterstock.com

Mooi nieuws voor huiseigenaren: de gemeente laat de WOZ-waarde van uw huis flink stijgen. Uw huis is nu meer waard dan ooit. Met dit sympathieke gebaar willen gemeenten hun inwoners in deze dure tijd financieel ondersteunen.

De WOZ-waarde stijgt met gemiddeld bijna 8,6 procent. Had uw huis in 2021 nog een waarde van bijvoorbeeld 250.000 euro, dan is datzelfde huis volgens de gemeente nu 271.500 euro waard! U bent dus in een jaar tijd zomaar 21.500 euro rijker geworden.

Vanzelfsprekend reageren huiseigenaren dolenthousiast op de stijging van de WOZ-waarde. “Dit is echt een leuke verrassing”, zegt huiseigenaar Sjouke Bolderga uit Anjum. “Mijn gemeente liet de WOZ-waarde van mijn huis met maar liefst 19,5 procent stijgen. Mijn huis is ineens 45.000 euro meer waard. Fantastisch! Mooi dat de gemeente mij op deze manier een beetje compenseert voor de torenhoge energieprijzen.”

Bolderga heeft nog geen idee wat hij met de 45.000 euro gaat doen: “Van dat geld ga ik eerst maar eens lekker op vakantie. Daarna heb ik nog genoeg over voor een nieuwe auto. Ik hoop dat de gemeente het snel overmaakt.”