Verzorgingshuis trakteert bejaarden op glas water

De bewoners van verzorgingshuis Johannastaete in Delft zijn flink verwend. Vanwege de hitte werden de ouderen getrakteerd op een heerlijk glas water.

Foto: Thodonal88 / Shutterstock.com

Het leek vrijdagmiddag wel feest in verzorgingshuis Johannastaete. Het personeel deelde namelijk een speciale traktatie uit. Vanwege het warme weer kreeg elke bewoner een fris glas kraanwater. De bejaarden genoten zichtbaar van de verkoelende verrassing.

De 84-jarige mevrouw Suykernagel neemt het water dankbaar in ontvangst. Ze zoekt naar haar portemonnee, maar dat wordt door zorgverpleger Tim weggewuifd. Omdat het zo warm is, hoeven de bejaarden vandaag niet voor het glas kraanwater te betalen. De traktatie komt voor rekening van het verzorgingshuis. Mevrouw Suykernagel geniet van de verwennerij.

“Je wil met dit warme weer toch iets voor deze mensen doen. Vanwege de hittegolf kwam één van onze bestuursleden op het idee om onze bewoners een glas kraanwater te geven”, zegt de directeur van het verzorgingshuis. “Dit doen we normaal nooit hoor, anders moeten die oudjes te vaak pissen en daar hebben we geen tijd voor.”