“Verstappen reed als een idioot”

Max Verstappen heeft zondagavond de Grand Prix van Mexico gewonnen door als een idioot over het circuit te scheuren. Dat zegt Paul Kammerlaan van het raceblad F1 Empire. “Op sommige stukken reed hij meer dan 250 kilometer per uur”, weet de racekenner.

Foto: Aizuddin Saad / Shutterstock.com

Al in de eerste ronde pakte Verstappen de koppositie en bleef met ongelofelijke snelheid de baan jakkeren. “Tijdens de race vroeg ik mij al af: waar is deze jongen mee bezig? Straks gebeuren er nog ongelukken”, aldus de geschrokken Formule 1-kenner.

“Op een Formule 1-circuit is voorzichtigheid geboden. De belijning ontbreekt en niet alle coureurs blijven netjes aan de rechterkant. Daar moet je je snelheid op aanpassen. Maar Max bleef plankgas rijden, alsof hij straalbezopen was. Het is een wonder dat hij niemand heeft doodgereden”, zei Kammerlaan na afloop.

De racejournalist gaat er van uit dat Verstappen alsnog een tijdstraf krijgt: “Ik kan me niet voorstellen dat dit onverantwoorde gedrag onbestraft blijft. Ik neem mijn petje af voor Ricciardo, die zijn auto puur vanwege de veiligheid langs de kant zette. Hij heeft groot gelijk.”