12 ℃

Verstappen maakt weinig indruk in Monaco

De inwoners van Monaco zijn tot nu toe niet erg onder de indruk van Max Verstappen. De zwarte bolide van de Formule 1-coureur trok in de straten van Monaco nauwelijks de aandacht.

Foto: Abdul Razak Latif / Shutterstock.com

Voetgangers in Monaco keken nauwelijks op, toen Verstappen met zijn auto voorbijkwam. “Het is best een mooie wagen, maar niet heel bijzonder of zo. In Abu Dhabi is het misschien nog een bezienswaardigheid, maar in Monaco heeft iedereen een dure auto”, aldus een voorbijganger.

Monaco is een klein, maar relatief rijk landje. Vanwege het gunstige belastingklimaat zoeken veel rijke zakenlieden er hun toevlucht. Tijdens de vrije trainingen bleek donderdag al dat Verstappen niet de enige is met een racewagen.

Een oudere man kijkt afkeurend naar de auto van Verstappen en schudt zijn hoofd. “Als hij zijn rijkdom wil showen, zal hij met wat beters moeten komen”, zegt de man. “En zijn timing is ook beroerd. Toevallig is hier dit weekend een Grand Prix. Ik zag net een andere jongen in vrijwel dezelfde wagen rijden. Hij was nog sneller ook.”

 
Deel dit artikel: