23 ℃

Veroordeelde misdadiger valt bejaarde man lastig

Veroordeelde misdadiger valt bejaarde man lastig
Foto: YT CC

WASHINGTON - Steeds meer Amerikanen maken zich zorgen over de toenemende criminaliteit in hun land. Donderdagavond was live op televisie te zien hoe een bejaarde man urenlang werd lastiggevallen door een veroordeelde misdadiger.

De fragiele, bejaarde man werd gepest en zeer intimiderend toegesnauwd door een veroordeelde leeftijdsgenoot. Televisiekijkers zagen hoe het weerloze slachtoffer probeerde om zijn belager mondeling van zich af te schudden, maar daarbij nauwelijks uit zijn woorden kwam.

Correspondent Mark Vierkinnen noemt de beelden ‘afschuwelijk om te zien’: “De belager probeerde het bejaarde slachtoffer voortdurend te kleineren en omlaag te halen. Niemand kwam het kwetsbare slachtoffer te hulp. Sterker nog, omstanders bleven vragen stellen, waarna de dader het slachtoffer wéér minutenlang verbaal onder vuur nam.”

De dader is geen onbekende van de politie. Het gaat om een 78-jarige man uit New York die verdacht wordt van maar liefst 37 misdrijven en onlangs nog strafrechtelijk werd veroordeeld voor boekhoudfraude.

 
Deel dit artikel: