Venetië gaat entreegeld heffen… kan zoiets ook in Lelystad?

Foto: Mirelle / Ivo Antonie de Rooij / Shutterstock.com

Toeristen die naar Venetië willen, moeten vanaf juni zo’n 10 euro entreegeld betalen. Daarmee verdient Venetië alleen al aan toegangsgeld een half miljoen euro per dag. Reden voor Lelystad om ook onderzoek te doen naar het heffen van entreegeld.

“Het is eigenlijk bespottelijk dat iedereen zomaar naar Lelystad kan komen en gratis kan genieten van al het moois wat onze stad te bieden heeft”, zegt Harry Moukema van de Stichting Toeristisch Lelystad. “We snappen dat toeristen graag naar Lelystad willen, maar daar hangt wel een prijskaartje aan.”

De stichting wil dat bij de belangrijkste toegangspunten van Lelystad draaihekken komen, zodat mensen ook daadwerkelijk een kaartje moeten kopen om de stad in te kunnen. Net als in Venetië.

“Als toeristen bereid zijn om te betalen voor toegang tot Venetië, dan is het niet meer dan logisch dat andere bezienswaardige steden ook toegangsgeld gaan vragen. Dan denk je dus al gauw aan Lelystad. Kijk, we praten hier wel over de hoofdstad van Flevoland”, redeneert Moukema.

Hoe hoog het entreegeld voor Lelystad moet worden, weet Moukema nog niet: “Ik denk dat we hetzelfde bedrag moeten hanteren als Venetië, dus zo’n 10 euro. Maar voor dat geld mogen toeristen wel de hele dag rondkijken in onze prachtige vinexwijken, of een wandeling maken over industrieterrein Flevopoort.”

 
Deel dit artikel: