Veel overtredingen op eerste dag van Nationale Week Zonder Vlees

Foto: Dutchmen Photography / Minerva Studio / Shutterstock.com

Maandagochtend ging de Nationale Week Zonder Vlees van start, maar lang niet iedereen houdt zich aan de spelregels. Op de eerste ochtend werden al 83 overtredingen geconstateerd.

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees mogen Nederlanders geen vlees eten. De Week Zonder Vlees duurt nog tot en met 13 maart. Toch lappen veel Nederlanders de regels nu al aan hun laars.

Een man uit Haarlem werd vanmorgen betrapt met salami in zijn lunchpakket. Bij een supermarkt in Velp wilde een vrouw vier kipfilets afrekenen. De vrouw weigerde het vlees terug te leggen in het schap.

De organisatie van de Nationale Week Zonder Vlees is teleurgesteld: “Helaas is er altijd een kleine groep die het voor de rest moet verpesten. Dat is heel jammer”, aldus een woordvoerder.

In Meppel werd een slager op heterdaad betrapt, terwijl hij vier ons runderlappen probeerde te verkopen. In de vitrine van zijn slagerij werd nog meer vlees aangetroffen. Ook een slagerij in Kampen werd gecontroleerd. Daar bleek het vlees wel keurig te zijn vervangen door vleesvervangers op sojabasis.