Toch weer veel overtreders Nationaal Hitteplan

Foto: Peter Braakmann / Shutterstock.com

Vanwege het warme weer heeft de overheid het Nationaal Hitteplan in werking gesteld. Toch lijkt niet iedereen zich daar aan te houden. 

De regels in het Nationaal Hitteplan zijn bedoeld om de bevolking te beschermen tegen het hoge temperatuur. Het Nationaal Hitteplan geldt sinds maandagochtend, maar volgens de politie ging het op sommige plaatsen al direct mis. Net als bij de hittegolven van vorig jaar lappen veel mensen de regels aan hun laars.

In Rotterdam werd een man bekeurd die niet voldoende had gedronken. Agenten waren daarna genoodzaakt om de man nóg een boete te geven, omdat hij zich te druk maakte. Ook dat is volgens het Hitteplan verboden.

Op de A12 werd een man langs de kant gezet die nog geen waterijsjes had gegeten. Dat leverde hem een boete op van 65 euro. Verder schreef de politie diverse bekeuringen uit aan mensen die niet waren ingesmeerd.

Volgens het Nationaal Hitteplan is zeer pittig eten met dit warme weer onverstandig. Agenten zullen rond etenstijd huis aan huis controleren of die regel wordt nageleefd.