Vanavond bijeenkomst van slachtoffers storm Ciara

Foto: EvGavrilov / SeDmi / greenland / Shutterstock.com

Vanavond vindt een speciale bijeenkomst plaats voor slachtoffers van de storm Ciara. Slachtoffers kunnen er terecht voor hulp en psychische bijstand.

De storm Ciara raasde zondag over ons land. Op verschillende plaatsen vielen bomen om en waaiden dakpannen van huizen. “Veel mensen hebben dakpannen zien vallen. Dat kan een enorme impact hebben. Wij kunnen ons goed voorstellen dat mensen na zo’n gebeurtenis behoefte hebben aan een gesprek”, zegt hulpverlener Elkelien Pitjes.

Slachtoffers en gedupeerden kunnen vanavond terecht in sporthal De Hanekamp. Een team van gespecialiseerde hulpverleners staat klaar om mensen te woord te staan. “Na een ramp als deze is opvang heel belangrijk”, aldus Pitjes. “De storm was voor veel mensen een traumatische ervaring. Blijf er niet mee rondlopen, maar praat het van je af. Dat helpt enorm bij het verwerkingsproces.”

De bijeenkomst begint om 19:00 uur. Als de weersomstandigheden het toelaten, volgt daarna een tocht langs beschadigde huizen, alwaar bloemen worden gelegd en gedichten worden voorgedragen.