Vakantiedrama treft Nederlands gezin: “Nergens wifi”

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Wat een leuke vakantie had moeten worden, veranderde voor de familie Gijzeberg in een drama. Na twee weken is het gezin terug in Nederland. “Dit nooit meer”, zegt vader Richard.

Richard en Saskia vertrokken nietsvermoedend naar Ferragudo in het zuiden van Portugal. “In de folder zag het er allemaal prima uit. Er was een groot zwembad voor de kinderen en airconditioning in elke kamer. Maar bij aankomst kregen we de schrik van ons leven”, vertelt Richard.

Het hotel bleek niet te beschikken over wifi. “Aan onze smartphones hadden we dus helemaal niets. Facebook, Instagram, niets werkte. Onze tweets naar het reisbureau kwamen niet aan. Daar zit je dan, in een vreemd land.”

Het gezin was twee weken volledig offline. “Als zoiets je overkomt, ga je automatisch in overlevingsmodus. Onze eerste zorg ging uit naar de kinderen. In het restaurant konden we wat voedsel bij elkaar scharrelen. Uiteindelijk werden we met een busje naar het vliegveld gebracht. Daar was twee streepjes wifi. Ik kon wel janken van geluk.”

Richard wil nooit meer naar Portugal. “In dat derdewereldland zien ze mij niet meer. Volgend jaar gaan we naar Burundi.”