Campings willen af van elitair imago

Foto: Gary Perkin / Shutterstock.com

Steeds meer landen krijgen een ‘geel’ reisadvies. Dat betekent dat ook de campings daar weer open gaan. Maar kamperen, dat is toch meer iets voor de rijke elite? Nee, volgens leisure-expert Pans Krumhuis is een kampeervakantie tegenwoordig ook voor het gewone volk heel goed betaalbaar. 

“Mensen hebben een heel verkeerd beeld van campings”, zegt Krumhuis. “Ze denken dat een kampeervakantie alleen is weggelegd voor topmanagers, bankdirecteuren en andere grootverdieners. De werkelijkheid is dat op campings mensen komen uit alle lagen van de bevolking. Ook met een modaal salaris ben je op de meeste campings van harte welkom.”

Volgende week start een campagne om kamperen te promoten bij het grote publiek. Want de tijd dat campings alleen bedoeld waren voor de elite is volgens Krumhuis echt voorbij.

Het beeld van kamperende intellectuelen die ’s morgens met samengeknepen billen en een toiletrol naar het wc-gebouwtje schuifelen klopt volgens Krumhuis al lang niet meer. “Op de camping vind je ook mensen met een gewoon gemiddeld IQ hoor”, lacht hij. “Iedereen mag hier de hele godganse dag bier drinken voor de caravan en ’s avonds met z’n bezopen harses een frikandel halen bij de snackhoek.”