Utrechtse vader verhuurt kinderen per dagdeel

De zaken gaan goed bij het Utrechtse bedrijfje Rent-a-Kid. Ondernemer Eric Krasboom verhuurt zijn kinderen aan kinderloze stellen. Het aantal boekingen is in het afgelopen jaar verdubbeld.

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Wie geen kinderen heeft, maar wel graag een dagje voor een kind wil zorgen, kan er bij Eric eentje huren. “Wij werken met blokken van 4 uur. Kortere of langere huurperioden zijn ook mogelijk. Wel geldt er een maximale leaseperiode van 3 maanden, omdat het kind zich anders teveel gaat binden.”

“Onze klanten zijn voornamelijk mensen met een drukke baan. Zij hebben geen tijd om zelf kinderen te nemen, maar ze vinden het wel leuk om af en toe met een kind naar een pretpark te gaan. Dan huren ze dus een kind van mij. Er zijn ook jonge stellen die nog twijfelen aan hun kinderwens. Zij huren een probeerkind.”

Met kinderhandel heeft dit volgens Eric niets te maken. “Natuurlijk niet!”, zegt hij. “De kinderen blijven mijn eigendom. Ze denken dat ze gewoon heel vaak gaan logeren.”

Eric heeft momenteel drie kinderen in de verhuur. “Maar mijn vrouw is inmiddels weer zwanger”, lacht Eric. “Het is fantastisch om je bedrijf zo te zien groeien.”