TV-persoonlijkheid Rosa Diepenbrink overleden

Foto: New Africa / Blaj Gabriel / Shutterstock.com

In haar woonplaats Den Bosch is de bekende tv-persoonlijkheid Rosa Diepenbrink overleden. 

Diepenbrink werd geboren in Rosmalen, als jongste in een gezin van zes. Na haar studie aan de mulo werkte Diepenbrink enige tijd als administratief medewerkster in een kledinggroothandel. Na haar huwelijk stortte Diepenbrink zich in eerste instantie op het huishouden, tot zij in 1994 in contact kwam met de VARA.

Diepenbrink werd landelijk bekend door haar deelname aan aflevering 216 van het televisieprogramma Lingo, waarin zij samen met haar zus Marijke de finaleronde wist te bereiken. Haar optreden werd door ruim anderhalf miljoen mensen bekeken.

Toch kreeg haar tv-optreden geen vervolg. De wereld van de showbizz benauwde haar. In een interview met Panorama zei ze: “Natuurlijk is het leuk als je op straat herkend wordt, maar de showbizzwereld kent ook een keerzijde. Altijd is er de vrees voor dat zwarte gat, de onvoorstelbare leegte die dreigt als de roem voorbij is.”

Na haar deelname aan Lingo ging het bergafwaarts met Diepenbrink. Vanwege haar bekendheid durfde ze niet meer over straat. Er brak een periode aan van depressie en drankverslaving. Dat laatste werd haar maandagavond uiteindelijk fataal.

Rosa Diepenbrink werd 67.