Koning: “Nederland nu beter dan in 1820”

Foto: YT CC

Koning Willem-Alexander heeft in de Grote Kerk in Den Haag de troonrede uitgesproken. “Het zijn onzekere tijden, maar het leven van Nederlanders is in de afgelopen tweehonderd jaar aanzienlijk verbeterd”, aldus de koning.

De koning verwees kort naar het coronavirus, maar benadrukte vooral de vooruitgang die ons land in de afgelopen eeuwen heeft doorgemaakt. “Wie nog werk heeft, profiteert van een aanzienlijk hoger inkomen dan in 1820. Daarnaast heeft vrijwel de gehele bevolking toegang tot stromend water en riolering”, aldus Willem-Alexander. Hij roemde de opkomst van WhatsApp en Tinder, die burgers in staat stellen om overal een match te vinden en daarmee te communiceren.

In de troonrede prees de koning het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Voedselbank Uden “die belangeloos eten en drinken beschikbaar stelt aan de zwakkeren in de samenleving”. Ook is de koning zeer te spreken over de uitvinding van het lihanboutje.

Tot slot blikte Willem-Alexander nog vooruit op het komende jaar. Hij noemde onder meer de kermis in Beuningen en de Grand Prix van Australië.