Trompetterkorps waarschuwt Noord-Korea

Foto: Mauvries / Shutterstock.com

Het Trompetterkorps der Nederlandse Strijdkrachten heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gewaarschuwd om af te zien van nieuwe raketproeven. “Een eventuele confrontatie met Noord-Korea zal zich ook op het muzikale vlak afspelen”, laat dirigent-korporaal Henk Snorben weten.

De waarschuwing volgt op een reeks proeflanceringen met ballistische raketten door het Noord-Koreaanse leger. “Het Trompetterkorps beschikt over een uitgebreid regiment koperblazers, dat te allen tijde paraat is om muzikaal in te grijpen”, verklaart de de dirigent-korporaal in een interview met De Volkskrant.

Vorige maand hield het Trompetterkorps een grootschalige oefening samen met de Amerikaanse 2nd Military Brass Band. Over het repertoire wil dirigent-korporaal Snorben geen uitspraken doen: “We gaan Noord-Korea niet wijzer maken dan het al is, maar zeker is dat een eventuele taptoe stukken van Wagner bevat.”

Het Trompetterkorps der Nederlandse Strijdkrachten speelde een grote rol in de strijd tegen de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Uiteindelijk gaven de Duitsers zich over.