Politie: “Tour de France-fietsen vaak onveilig”

De politie is niet te spreken over de veiligheid van de racefietsen die worden gebruikt in de Tour de France. De fietsen zijn vaak niet voorzien van de verplichte verlichting en reflectoren. Daar komen ongelukken van, vreest de politie.

Foto: William Perugini / Shutterstock.com

Agent Tim Milfenberg haalt dagelijks onveilige fietsen van de weg. Hij vindt dat de Franse politie harder moet optreden tegen de renners van de Tour de France. “Die barrels waar ze op rijden voldoen niet aan de regels. De fiets van Steven Kruijswijk heeft bijvoorbeeld geen deugdelijk spatbord en geen zijreflectoren. Bloedlink. Zo’n jongen rijdt daar wel mee op de openbare weg”, aldus Milfenberg.

De agent denkt dat de veiligheid in de Tour de France met een paar simpele maatregelen kan worden verbeterd. “Ze rijden soms heel dicht op elkaar. Een fatsoenlijke fietsbel is dan onmisbaar.”

Ook over de rijstijl van de renners is agent Milfenberg niet te spreken. “Ik zie dat Kruijswijk consequent geen richting aangeeft. En dan dat gejakker, waar is dat nou voor nodig?”