Topdrukte bij slachterijen voor Dierendag

Foto: Ggmaies / Shutterstock.com

Een stukje karbonade voor de hond of een lekker plakje leverworst voor de kat. Zondag is het Dierendag. Veel baasjes verwennen hun huisdier op Dierendag met iets extra’s. Slachterijen draaien overuren om al dat vlees op tijd in de winkel te krijgen.

“Vlak voor Dierendag is het hier een gekkenhuis”, zegt varkensslachter Richard Otterse van Flevo Meat Products. “Mensen houden van dieren. Dus verwennen ze hun hond of kat op Dierendag met iets lekkers. Speciaal voor Dierendag slachten we honderden extra varkens. En dan heb ik het nog niet eens over de kippen, konijnen en runderen. We leveren voor Dierendag tienduizenden kilo’s extra vlees.”

“Deze jongen is morgen leverworst. Katten zijn daar dol op”, zegt Otterse, terwijl hij geroutineerd een varken de slachterij in leidt. Het beest twijfelt. “Hij ruikt al onraad, of eigenlijk het bloed van z’n broertje”, grinnikt Otterse.

Hij geeft het varken een tikje op z’n achterste. “Hup, een beetje doorlopen. Anders hebben we niet genoeg worst. En dan moeten we een hond of een kat op Dierendag teleurstellen. En dat willen we niet, toch? Het is Dierendag voor alle dieren.”