Toch kinderopvang voor ongevaccineerde kinderen

Foto: Salajean / Ljupco Smokovski / Oksana Kuzmina / Shutterstock.com

Goed nieuws voor ouders die hun kind niet willen laten vaccineren. De katholieke kerk is bereid opvang te bieden aan ongevaccineerde kinderen.

Kinderdagverblijven mogen ongevaccineerde kinderen voortaan weigeren. Artsen vrezen dat ongevaccineerde kinderen allerlei ziektes kunnen overbrengen. Nu ongevaccineerde kinderen mogen worden geweigerd, dreigen enkele honderden kinderen hun plek in de kinderopvang te verliezen.

De katholieke kerk is bereid om ongevaccineerde kinderen op te vangen. “Ouders die hun kinderen niet laten inenten, doen dat meestal om religieuze redenen. Dat moedigen wij van harte aan, maar het geeft ons ook een stukje verantwoordelijkheid”, zegt pastor Frans Ruymert.

“Eigenlijk is kinderopvang in de kerk heel logisch. Veel pastors hebben al volop ervaring met kinderen en overdag hebben we toch niet veel te doen. Nou, dan willen wij die kinderen best vermaken. En het maakt voor ons niet uit of ze wel of niet gevaccineerd zijn, als ze hun mondje maar houden”, aldus pastor Ruymert.

De katholieke kerk stelt kinderopvang beschikbaar voor verschillende leeftijdsgroepen. Pastor Ruymert: “Er is plek voor kleuters en voor iets oudere kinderen, tot een jaar of 12. Zowel meisjes als jongens. Dat ligt een beetje aan de voorkeur van de pastoor.”