19 ℃
"Geen moment spijt van gehad"

Thea (59) verkocht haar ziel aan de duivel

Foto: Real People Studio / Shutterstock.com

Veel mensen fantaseren er weleens over, maar slechts weinigen doen het. De 59-jarige Thea Mugijns uit Schiedam deed het wél. “Ik heb er geen moment spijt van gehad”, zegt ze.

Thea is een van de weinige Nederlanders die hun ziel verkochten aan de duivel. Thea verkocht haar ziel al in 2005, maar ze wilde er eigenlijk geen ruchtbaarheid aan geven: “Ik dacht dat mensen me zouden gaan ontwijken. Maar eigenlijk heb ik tot nu toe alleen maar positieve reacties gehad. Mensen vinden het wel stoer van me. Zelf hebben ze meestal het lef niet.”

Thea komt uit een echt ondernemersgezin: “Mijn vader was kruidenier, mijn moeder had een wolwinkel. Ze hebben mij al jong geleerd hoe je moet handelen. Met mijn ziel deed ik nooit iets, dus waarom zou ik die niet mogen verkopen? Uiteindelijk ben ik naar de satanskerk gestapt om het papierwerk te regelen. Dat gaat allemaal heel officieel. Ik kreeg er 370 euro voor.”

Wat er daarna met haar ziel is gebeurd, weet Thea niet. “Ik geloof dat ‘ie is opgeofferd, maar dat weet ik niet zeker. Mij maakt het eigenlijk ook niets uit. Ik heb ‘m verkocht, dus het is mijn ziel niet meer”, vertelt ze. “En eerlijk gezegd ben ik blij dat ik ervan af ben. Het lijkt leuk, zo’n ziel, maar zeg eens eerlijk: wat heb je er eigenlijk aan? Ik hoor van veel mensen dat ze wel een extra zakcentje kunnen gebruiken.”

 
Deel dit artikel: