Terroristen IS eisen veilige werkplek

De vakbond voor terroristen VVT heeft bij de directie van Islamitische Staat geklaagd over de omstandigheden waarin terroristen hun werk moeten doen. Volgens de vakbond is er vaak sprake van onveilige en onhygiënische werksituaties.

IS-strijders klagen over onhygiënische werkplekkenVolgens de vakbond lapt IS vrijwel alle arboregels aan zijn laars. “Werknemers van IS draaien vaak onregelmatige, lange diensten en worden daarvoor niet gecompenseerd. Jihadstrijders moeten soms urenlang zeulen met loodzware bomgordels. Hierdoor kunnen ze op den duur last krijgen van hun rug”, zegt woordvoerder Mohammed El Soubhi.

Ook de hygiëne laat volgens de vakbond te wensen over. “Op plaatsen waar het sanitair is opgeblazen heeft IS mobiele toiletten geregeld, maar dat is wat ons betreft niet voldoende”, zegt El Soubhi. “In het hoofdkwartier in Raqqa is het na het laatste bombardement één grote puinhoop. Hoe lang moet het nog duren voordat iemand daar een stofzuigertje doorheen trekt?”

Deze week kwamen de onveilige werkomstandigheden bij IS aan het licht, nadat zelfmoordterroristen een gebouw hadden opgeblazen waarin asbest bleek te zitten.