Suzanne (27) is al gevaccineerd: “Ik ben nu nog beter dan anderen”

Foto: Lopolo / Shutterstock.com

Suzanne Peffe is waarschijnlijk de eerste Nederlandse vrouw die gevaccineerd is tegen het coronavirus. “Mijn lichaam is nu in staat om het virus te weerstaan. Eigenlijk ben ik dus beter dan iedereen om mij heen. En ja, dat voelt goed”, zegt de 27-jarige juriste.

Suzanne vloog voor haar vaccinatie speciaal naar Groot-Brittannië, waar de bevolking al massaal wordt ingeënt. “Eigenlijk was ik nog niet aan de beurt, omdat ik nog jong ben en geen Brits paspoort heb. Maar met geld kun je een hoop doen”, lacht ze.

Het vaccin gaf Suzanne een flinke opkikker. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal: “Qua carrière, sociale ontwikkeling en intelligentie was ik altijd al beter dan anderen. Maar nu ben ik ook lichamelijk superieur. Ik ben een soort supermens. Dat klinkt misschien raar, maar het is wel zo.”

“Het virus waar de hele wereld bang voor is kan mij niet meer raken. Ik kan me voorstellen dat heel veel mensen daar jaloers op zijn”, zegt Suzanne. “Als ik zonder mondkapje met mijn sterke, ingeënte lichaam over straat loop, krijg ik veel jaloerse blikken. Maar dan denk ik gewoon: ga eens aan de kant met jullie kwetsbare coronalijfjes. Hier loopt een gevaccineerde vrouw!”