Superhip: Je hele kerstdiner uit de frituurpan!

Zelf een kerstdiner bereiden is veel werk. Je staat uren in de keuken en na afloop heb je bergen met afwas. Maar het kan ook anders. Steeds meer mensen flikkeren de hele klerezooi in de frituurpan.

frikandel

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Ooit werd de frituurpan uitsluitend gebruikt door moddervette tokkies die te lui waren om te koken. Nu is de frituurpan weer helemaal hot. Frituren mág weer! Het is dus geen wonder dat ook het kerstdiner uit de frituurpan komt.

Chefkok Antoine Delarouge legt uit: “Traditionele kerstgerechten, zoals kalkoen en konijn, zijn eigenlijk helemaal niet lekker. Daarom eten we ze bijna nooit. Je familie en gasten hebben veel liever een smakelijk hapje uit de frituurpan.”

Volgens Delarouge is een geheel gefrituurd kerstdiner niet moeilijk. “Begin met een smakelijk kroketje als voorgerecht. Het hoofdgerecht bestaat uit twee parallel geplaatste frikandellen op een bedje van kreukelfriet, royaal overgoten met Zaanse mayonaise. Zeer feestelijk! Heb je liever iets oosters? Denk dan eens aan een bamischijf!”

Sluit het diner in stijl af met een portie pikante vlammetjes, of… gefrituurd roomijs mét gefrituurde slagroom. Zeker weten dat daar nog lang over wordt nagepraat. Houd wel enige afstand tot de frituurpan. Eet smakelijk!