Supercomputer berekent aantal voormalige partners van Sylvie Meis

Foto: ct photo / Shutterstock.com

Wetenschappers hebben met behulp van een Nederlandse supercomputer het aantal voormalige partners van Sylvie Meis berekend.

De supercomputer FDE Intelli X2 kan zestig biljoen berekeningen per seconde uitvoeren en behoort daarmee tot de krachtigste supercomputers ter wereld. De machine had ruim twee weken nodig om het aantal voormalige partners van Sylvie Meis te berekenen. Nooit eerder werd het aantal voormalige partners van Sylvie Meis zo nauwkeurig vastgesteld.

“Natuurlijk moet je bij dit soort complexe berekeningen altijd rekening houden met een foutmarge. Het is vrijwel onmogelijk om het exacte aantal vast te stellen, maar ik denk dat we er heel dichtbij zitten”, zegt projectleider ing. Christian van der Vaart.

Foto: Tsuneomp / Shutterstock.com

De FDE Intelli X2 supercomputer is opgesteld in de wiskundefaculteit van de Universiteit Meppel. Het onderzoek moest twee keer worden stilgelegd, omdat de machine oververhit raakte.

De supercomputer stelde vast dat het aantal voormalige partners van Sylvie Meis om en nabij de 10 bedraagt. Van der Vaart: “Hierbij is rekening gehouden met Niclas Castello, die op dit moment (31 augustus 08:12 uur, red.) nog de partner van Sylvie Meis is en dus nog niet bij haar exen mag worden geteld.”