17 ℃

Strand Scheveningen uitsluitend voor asielzoekers

Het gemeentebestuur van Den Haag overweegt om het strand van Scheveningen in de zomermaanden van maandag tot en met vrijdag uitsluitend open te stellen voor asielzoekers. Daarmee komt de gemeente tegemoet aan de wens om aan het strand niet geconfronteerd te worden met deels blote lichamen van Nederlanders.

strand-scheveningen-asielzoekersHarry Toetes, woordvoerder van de gemeente: “Het Platform Zomerdagbesteding van Vluchtelingenwerk heeft het verzoek bij ons ingediend. Vluchtelingen willen om religieuze redenen liever geen blote buiken en benen zien. Zeker topless dames zijn natuurlijk een directe aanval op hun geloof en als gastvrije gemeente accepteren wij dat absoluut niet. Vandaar dat het strand in juli en augustus op doordeweekse dagen wat mij betreft alleen bestemd is voor asielzoekers, die er in boerkini kunnen zonnen en zwemmen.”

Toetes denkt niet dat er veel bezwaren tegen dit besluit zullen zijn. “Welnee, mensen hebben daar best begrip voor. Dat heeft te maken met een stukje wederzijds respect. Trouwens, Nederlanders zijn op doordeweekse dagen toch gewoon aan het werk. Die hebben dan helemaal geen tijd om op het strand te liggen. Zij doen dat op zaterdag en zondag en dan zijn ze hier van harte welkom.”

De gemeente Den Haag organiseert dagelijks gratis busvervoer vanuit alle azc’s in Zuid-Holland en Utrecht naar Scheveningen. Meer informatie is verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV.

 
Deel dit artikel: