Stel zegt kerstdiner af vanwege terreurdreiging

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Het kerstdiner bij de schoonmoeder van Peter Meylers gaat niet door. “Gezien de recente gebeurtenissen lijkt het me niet verstandig om de geplande kerstviering bij mijn schoonmoeder door te laten gaan”, besloot Peter.

Hoewel de terreurdreiging in ons land iets is gedaald, is er volgens de veiligheidsdiensten nog steeds een aanzienlijke kans op een terroristische aanslag. Veel Nederlanders nemen liever geen risico. Peter en Karlijn Meylers zouden op Eerste Kerstdag naar Karlijn’s moeder in Meppel gaan, maar zien daar nu vanaf. “Een moeilijk besluit”, geeft Peter toe, “maar in deze situatie staat onze veiligheid voorop.”

Peter heeft zijn schoonmoeder inmiddels op de hoogte gebracht van de annulering: “Heel jammer natuurlijk, dat vinden wij ook. Maar gezien de situatie heeft mijn schoonmoeder ongetwijfeld begrip voor onze verstandige beslissing.”

Ondanks de terreurdreiging blijft het programma voor Tweede Kerstdag ongewijzigd: het stel gaat dan naar Peter’s ouders in Wageningen: “Karlijn wilde ook dan thuisblijven, maar dat vind ik niet nodig. Je moet niet te veel buigen voor terreur.”